dilluns, 15 de febrer del 2021

PER QUÈ SUREN ELS VAIXELLS?

Amb el Projecte dels Mitjans de transport ens ha sorgit la pregunta de per què els vaixells poden surar si el material amb el que estan fets pesa molt.

Hem aprofitat que a la classe teníem tres exemples de vaixells per posar-los a l'aigua i observar què passava. Hem fet les nostres hipòtesis sobre què passaria en cadascun d'ells.







Després, ens han sorgit més preguntes sobre com podia ser que unes pilotes poguessin flotar i d'altres no. Hem provat amb vàries i hem pensat que la mida i el material podia influir en la seva flotabilitat, i també l'aire que hi ha dins de la pilota.



Per grups, amb un tros de plastilina hem fet una forma esfèrica i ens hem preguntat si flotaria o no; i el mateix hem fet amb un altre tros de plastilina amb forma de vaixell. Un cop pensades les respostes hem posat a l'aigua tant la forma esfèrica com el vaixell i hem comprovat si la nostra hipòtesi es complia o no.








Entre tots hem arribat a la conclusió que quan un objecte ocupa més espai a l'aigua fa que el líquid faci una força d'empenyiment cap amunt i fa que aquell objecte no s'enfonsi i també influeix l'aire que hi ha. Per aquesta raó, els vaixells tot i que pesen molt no s'enfonsen a l'aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada